Dingen om te doen in Amsterdam met kinderen

Amsterdam is eigenlijk extreem gezinsvriendelijk en er is genoeg te doen met kinderen. Probeer buitenactiviteiten te plannen, want er zijn een aantal ongelooflijk unieke locaties in de stad en op mooie dagen moet je genieten van de zon. Maar ook op regenachtige dagen zijn er kindermusea en erfgoedprogramma’s. Als je weinig tijd hebt, raad ik je aan een dagje naar een pretpark voor kinderen te gaan, aangezien de attracties zowel leuk als leerzaam zijn.

Veel plezier met jongere kinderen in Amsterdam

Speeltuinen

Als je kind onrustig wordt, maar je bent weggestopt in een rustige buurt, zoek dan naar de dichtstbijzijnde speeltuin. Je accommodatie zou gemakkelijk kunnen aangeven waar de stalen glijbanen en houten klimbalken zijn, want in Amsterdam heeft elke buurt minstens één kinderspeelplaats. Als je in de Jordaan bent, dit is een mooie woonplek. Dichtbij metro Vijzelgracht? Deze is perfect en door een kanaal. Speeltuinen worden waar mogelijk ingeklemd en dat is te zien aan de Elandsgracht waar deze speeltuin ligt tegenover een favoriet ramen-restaurant.

Kinderboerderij

Amsterdam houdt van zijn kleine, knuffelige vriendjes en die zijn er ook veel kinderboerderijen om het te bewijzen. Laat je kleintje andere kleintjes (zoals konijnen, varkens en geiten) ontmoeten bij a kinderboerderij in de stad en geef een kickstart aan het leren van dieren in het wild!

Dierentuin Artis

Dierentuin Artis vermaakt kinderen in Amsterdam sinds 1835 en verplaatst dierenverblijven naar een prachtige tuin. Hoewel relatief klein, zorgen het aanbod aan dierenverblijven, fantastische speeltuinen en een restaurant voor veel plezier voor het hele gezin, zelfs op regenachtige dagen.

Poppenshow

30 minuten lang zit uw kind geboeid door de poppen van De voorstelling van Koos Kneus. Ontworpen voor peuters en jonger dan 8 jaar, het stuk eindigt met gratis schminken en verkleden. Het is tijd om je camera tevoorschijn te halen!

Kinderbad in het Westerpark

Westerpark zit vol met gezinsvriendelijke haltes, waaronder een geweldige zomer zwemvijver voor kinderen. Neem een ​​duik om af te koelen of ontspan ernaast op de grasvelden. Merk op dat het alleen open is van 1 mei tot 1 oktober.

Berijd een oude tram

Sightseeing kan moeilijk zijn als je met kleine kinderen rondloopt, maar dit tramrit maakt reizen door Amsterdam met kinderen extreem gemakkelijk! Vanaf de Dam brengt deze 100 jaar oude rit je door het Rijksmuseum naar het Rembrandtplein, inclusief commentaar.

Amstelpark

Van discoboten tot brandweerman worden, Amstelpark is buitengewoon leuk om te doen in Amsterdam met kinderen. De pint-sized attracties zijn ontworpen voor jongere bezoekers. Ze organiseren soms ook seizoensevenementen, zoals boerenmarkten, dus kijk van tevoren op hun website.

Geïnteresseerd in dingen te doen met kinderen in heel Nederland, en niet alleen Amsterdam? We hebben je gedekt!

Gezinsvriendelijke activiteiten voor pre-tieners en tieners

Film in Pathé Tuschinski

Als je nog nooit een film hebt gezien in een art-decogebouw met luxueuze opera-achtige zalen (inclusief balkons), moet je je gezin naar Pathé Tuschinski. Meestal zijn films in het Engels met Nederlandse ondertiteling; maar kinderfilms zijn er in verschillende talen.

Kasteel Muiderslot

Oudere kinderen zouden het zo cool vinden om in een echte tv-dramaset te stappen. Verkleed je als ridder of hofdame en ga op verkenning Kasteel Muiderslotwaarvan de middeleeuwse torentjes en gracht niet minder indrukwekkend zijn dan de bewaard gebleven 13e-eeuwse kamers binnenin.

Tony’s Chocolonely Superstore

Met Amsterdam als grootste cacaohaven van Europa is dit chocolade winkel is een gezinsvriendelijke must. Leer over chocolade, maak je eigen reep en maak natuurlijk foto’s met de mega-monster-super-choco-automaat.

Leuk bosklimpark in het Amsterdamse Bos

Kinderen in Amsterdam hoeven de natuur niet achter te laten! Net buiten de drukke hoofdstad ligt Leuk Bos Amsterdamwaar je tieners kunnen tokkelen, tussen boomtoppen kunnen klimmen, taggen in het boogschieten en allerlei teambuildinguitdagingen kunnen proberen.

5D-vluchtervaring

Breng de familie op een vlucht door Nederland zonder Amsterdam te verlaten. De speciale effecten en het koepelvormige scherm laten niet alleen prachtige Nederlandse landschappen zien, maar je leert ook hoe vroege gemeenschappen hun land over water bouwden.

Amsterdamse Musea voor Kinderen

NEMO-museum

Gevuld met demonstraties, workshops en interactieve tentoonstellingen, NEMO Wetenschapsmuseum is enorm populair om te bezoeken met kinderen in Amsterdam. Vergeet het schuine dak niet, want dat verandert in de zomer in een strand – inclusief café.

Micropia

Sta op en schitter met microben! Is uw kind een bioloog in de dop? Het fascinerende museum van Micropia leert je alles wat je moet weten over het onzichtbare leven om je heen. Reserveer van tevoren, want online reserveren is verplicht.

Joods Museum

Opgezet als het huis van een joods gezin, de junior hoek van het Joods Museum biedt kinderen op een leuke manier kennis met de cultuur. De kinderen zullen zich vermaken met het bakken van mini-hallahs, het oppikken van wat Hebreeuws of het oefenen van wat deuntjes.

Tropenmuseum

Ter ere van de 180 nationaliteiten waaruit Amsterdam bestaat, Tropenmuseum heeft een schat aan kunst, objecten, films en meer verzameld. Zowel volwassenen als kinderen zullen veel plezier beleven aan het doorbladeren van deze boeiende tentoonstellingen, maar er is een verborgen geheim dat alleen kinderen kunnen zien: zoek de mysterieuze kast in het Surinaamse depot en ontdek ‘de wereld achter de dingen’!

Rijksmuseum voor kinderen

De epische meesterwerken op Rijksmuseum zijn niet alleen voor volwassenen. Navigeer je een weg door het porselein, poppenhuizen, sculpturen en schilderijen via speurtochten. Andere kindvriendelijke activiteiten zijn kunstworkshops en op zintuigen gebaseerde gezinsrondleidingen.

Maritiem Museum

Een ander populair dagje uit voor gezinnen in Amsterdam is de Nationaal Scheepvaartmuseum. Tieners houden van de replica Indiaman, die hen meeneemt naar het 17e-eeuwse havenleven; of leer meer over de walvisvangst via een interactieve show.

van Gogh Museum

De kleurrijke collectie van de Van Goghmuseum is even inspirerend als het verhaal achter de kunstenaar. Kinderen van 6 tot 14 jaar kunnen op schattenjacht gaan en leren hoe passie tijd kan overstijgen.

Veiligheid in Amsterdam met kinderen

Voordat je de deur uit huppelt, kinderen op sleeptouw, zijn er een paar dingen waar je op moet letten als het gaat om de veiligheid van kinderen in Amsterdam. Hoewel de stad zelf weinig criminaliteit kent, kunnen structurele gevaren ongewenste ongelukken veroorzaken.

  • Er zijn zelden relingen rond grachten, dus pas op voor uw kinderen.

  • Kasseien zijn overal; hellingen en liften zijn dat niet. Combineer deze met smalle trottoirs in het centrum van de stad en u kunt problemen ondervinden bij het duwen van kinderwagens. Plan dienovereenkomstig!

  • Fietsen zijn overal, dus zorg ervoor dat u en uw kind niet op de fietspaden lopen. Dit zijn meestal rode trottoirs die op trottoirs lijken, maar alleen voor fietsen zijn.

  • Als je een dokter nodig hebt, lijken Amsterdam Tourist Doctors de beste beoordelingen te hebben. Toch, als het nodig is, Google gewoon “Tourist Doctor” wanneer je in Amsterdam bent om andere alternatieven te vinden. Apotheek is het Nederlandse woord voor apotheek, maar waar je echt op moet letten is het groene kruisje dat een apotheek signaleert. Voor meer een CVS/RiteAid type winkel, zoek Kruidvat of Etos. Deze zijn overal in de stad verkrijgbaar.

Als je specifiek advies nodig hebt, is Amsterdam Mamas een geweldige groep en organisatie om andere gezinnen te helpen (niet alleen mama’s!). Je kunt hun website bekijken hier.