Deel of bewaar dit bericht voor later

Gelukkig nieuwjaar! Dit was mijn eerste oudejaarsavond in Nederland in tijden en het was heerlijk om het te vieren in mijn huidige woonplaats Den Haag. Oudejaarsavond in Den Haag is, net als het grootste deel van Nederland, iets dat lijkt op een oorlogsgebied… Ik geef tips voor het doorbrengen van oudejaarsavond in Den Haag en de beste evenementen voor oudejaarsavond in de regio Scheveningen/Haag. Ik heb dit bericht bijgewerkt voor het nieuwe jaar 2019-2020 gezien de recente wijzigingen.

Dit bericht kan gelieerde links bevatten. Zie mijn openbaarmaking voor meer informatie. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen (indien van toepassing).

Vuurwerk bij de Hofvijver

Als je op zoek bent naar meer diepgaand reisadvies over België en Nederland, heb ik namens Moon Travel een reisgids gemaakt over Amsterdam, Brussel en Brugge. Je vindt dit boek op Amazon!

Het belangrijkste evenement voor degenen die geen privéfeesten bijwonen, is het bekijken van het vuurwerk boven de Hofvijver, het meer naast het Binnenhof.

Je kunt genieten van vuurwerk en een dj tijdens dit gratis oudejaarsfeest in het meest centrale deel van de stad, een favoriete van langdurige expats. Verwacht episch vuurwerk boven het Binnenhof! Kom eerder aan om een ​​goede plek te bemachtigen.

In 2022 werd het vuurwerk afgelast wegens slecht weer (harde wind). Het kan gebeuren, maar het is teleurstellend als je van plan was om naar het stadscentrum te gaan om naar het vuurwerk te kijken. Er is altijd volgend jaar!

Privébar-/clubfeesten om de hele nacht te dansen…

Als je meer geïnteresseerd bent in feesten tot in de late uurtjes, zijn er tal van clubs in Den Haag die open zijn voor zaken. Ik werd verleid door de jaren ’90/’00 bash in het Paard, die redelijke kaartjes had. Ik zag een mooie op de jaren 1890 geïnspireerde cocktailparty waar een goed kostuum vereist was in een van de bars voor 50 euro. Om eerlijk te zijn, de meeste bars hebben een privé-evenement, dus vraag ernaar bij jou favoriete bar wat hun plannen voor oudejaarsavond zullen zijn of kijk de komende week op Facebook …

De weinige open bars met gratis toegang…

Er is een teleurstellend gebrek aan keuze in bars voor degenen die de nacht open laten voor avontuur. Een van mijn favoriete kroegen in Den Haag is de Fiddler. Deze Britse bar is over het algemeen open op feestdagen met redelijke prijzen voor een pint en geen toegangsprijs.

Het kampvuur van Scheveningen

Het beruchte Scheveningse vreugdevuur 2019 brandt in de verte.  De Scheveningse vreugdevuren wordt op oudejaarsavond aangestoken en is het hoogste vreugdevuur ter wereld.  #scheveningen

Oudejaarsavond in Scheveningen is er een voor in de boeken, vooral 2019. Sinds het einde van de 19e eeuw heeft Scheveningen een traditie om een ​​vreugdevuur te houden omdat bewoners oude kerstbomen weggooien. Dit is niet meer omdat het zowel in Scheveningen als in Duindorp is afgelast, maar ik laat dit bericht staan, zodat je kunt lezen over de voorgaande jaren.

LEES VERDER Wijn niet? De beste wijnbars van Den Haag voor een glas wijn (of twee)

Sinds de jaren negentig is het vreugdevuur, dat klein en redelijk was, in omvang toegenomen omdat Scheveningen het nabijgelegen gebied van Duindorp heeft “gevochten” om te zien wie het hoogste vreugdevuur had. Dit jaar had Scheveningen het hoogste vreugdevuur ter wereld, hoewel het niet zo goed ging nadat de bouwers van het vuur het vuur illegaal buiten het vuur hadden gebouwd. 35 meter maximaal tot 48 meter.

Na een korte nieuwjaarsviering in Den Haag in 2019 fietste ik naar Scheveningen, niet wetende dat de brand door de harde wind uit de hand liep en dat er een vuurtornado was ontstaan. Door de harde wind werden as en stukjes van het houtvuur als een vuurregen over het oude Scheveningse dorp geblazen.

Veel mensen, waaronder ikzelf, waren behoorlijk geschrokken, hoewel anderen besloten om ongebreidelde vernielingen aan te richten in Scheveningen. De brandweer van Den Haag werkte hard om het publiek veilig te houden en het vreugdevuur moest vroeg in de ochtend worden geblust. De foto’s die ik maakte van de vuurregen zijn best wild, maar de traditie zet zich ook in 2022 weer voort zij het wat afgeschaald.