Deel of bewaar dit bericht voor later

Is het raar dat ik het ontbijt als een zeer belangrijke voedselgroep beschouw? Misschien komt het door mijn Amerikaanse opvoeding, maar ik ben een grote fan van ontbijten en brunchen. Deze post gaat over de beste brunch/ontbijtcafés in Den Haag door een zeer bevooroordeeld Amerikaans stel dat in Den Haag woont. Ik hoop dat je honger krijgt terwijl je dit leest, want ik ben al bezig met het plannen van mijn volgende brunch voor dit weekend…. Ik zal het regelmatig bijwerken als er nieuwe plaatsen openen en andere sluiten.

Dit bericht kan gelieerde links bevatten. Zie mijn openbaarmaking voor meer informatie. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen (indien van toepassing).

Walter Benedictus

Als je op zoek bent naar meer diepgaand reisadvies over België en Nederland, heb ik namens Moon Travel een reisgids gemaakt over Amsterdam, Brussel en Brugge. Je vindt dit boek op Amazon!

Walter Benedict staat bekend als een van de beste brunchplekken van Den Haag. Ik ben hier eindelijk met mijn man aangekomen. De prijzen zijn iets hoger dan bij andere ontbijttentjes in Den Haag, maar ik hield echt van mijn Egg Florentine. Als je van Eggs Benedict houdt, moet je deze hotspot in Den Haag eens proberen. De sfeer is heel ontspannen en rustig genoeg om een ​​gesprek te voeren.

Kaafi

Kaafi is een van mijn favoriete plekken vanwege de aardige eigenaar, Zeeshan, die samen met fantastische koffie internationale flair naar brunchfavorieten brengt. Ze zitten vol in het weekend en een reservering wordt ten zeerste aanbevolen, maar het is de tocht waard. Ze zijn gelukkig 7 dagen open, dus het is een geweldige keuze voor wie op zoek is naar iets dat open is op de ongrijpbare maandag. Ze weigeren hun nitrokoffie of pompoenkruiden op het menu te zetten, maar vraag het zeker tijdens het juiste seizoen (respectievelijk zomer/herfst).

Nederland bagels

Ik kan hier niet al te objectief zijn, aangezien ik tijdens de pandemie dit mooie kleine bagelcafé heb geopend, maar ik werk vaak in het weekend met koffie en versgebakken bagelsandwiches in New Yorkse stijl naast gebak in Amerikaanse stijl. Kom zeker gedag zeggen als je ons via dit artikel hebt gevonden!

Bartine

Bartine heeft nu twee locaties in Den Haag waar ze hun heerlijke gebakjes serveren: één vlakbij Centraal en één in het Zeeheldenkwartier (meer voor afhaal). Beide zijn een geweldige keuze voor fans van een meer Scandinavisch ontbijt met een broodje (hun kardemombroodjes zijn heerlijk) en een kopje koffie. Hun hoofdcafé is vrij klein en druk in het weekend, maar extra gezellig met het brede terras in de zomer.

Vogelbloem

Birdflower is net geopend in 2021, maar dit gezellige café een beetje buiten het stadscentrum produceert enkele van de best gebakken producten, vooral veganistische, in Den Haag. Ik ging voor een brunch, die eenvoudig maar smakelijk was met seizoensgebonden ingrediënten. Ik kom snel terug voor een van hun Nutella-broodjes! Al hun items worden geserveerd op handgemaakte borden en in met de hand gebeeldhouwde kopjes.

LEES VERDER Hoe doe je een wijnproeverij in Piemonte zonder rondleiding

Pistache café

Pistache Cafe is een populaire lunchplek in Den Haag vlakbij Paleis Noordeinde. Op een mooie dag kun je net buiten de tuin zitten. Ik kwam hier onlangs voor een brunch met een vriend van mij die overigens erg van lekker brunchen houdt. We waren erg onder de indruk van ons aanbod. Voor degenen die veganist zijn, hebben ze leuke veganistische drankopties en verschillende vegetarische opties.

Haley’s Comet Breakfast Club

Ontbijten bij Haley's Comet, een nieuwe brunchplek in Den Haag die het bezoeken waard is!  Dit zijn de feestelijke verjaardagspannenkoeken!

Een van de nieuwste toevoegingen aan het ontbijt in Den Haag is Haley’s Comet Breakfast Club. Dit gezellige café in het Zeeheldenkwartier is vegan-vriendelijk met heerlijke pannenkoeken. Service is geweldig en het is de perfecte plek voor een luie lunch omdat we ons op geen enkel moment gehaast voelden. (De eigenaar is een vriendelijke, zelf beschreven koffiesnob.)

Café Bloesem

Ik schrijf dit momenteel vanuit Cafe Blossom! Dit charmante café vlakbij het Vredespaleis is een populaire plek in Den Haag om te lunchen. Hun Amerikaanse pannenkoeken zijn altijd perfect en hun omeletten hebben indruk gemaakt op al mijn vrienden die hier zijn gekomen. Ik werk hier vaak op een luie middag, want de koffie is goed, de wifi is snel en de sfeer is leuk. Het is gezellig in de ware zin van het woord en de perfecte plek voor een brunch in Den Haag.

Club vers

In Club Vers ontmoet ik vaak vrienden die veganist zijn. Ze hebben een aantal van de beste vegetarische en veganistische brunch/ontbijt in Den Haag. Ik sta altijd versteld van hun creativiteit in het omzetten van heerlijke brunchfavorieten in iets waarvan ik me echt gezond voel als ik eet. Binnen is het meestal ontspannend, daarom vind ik het heerlijk om hier met vrienden te brunchen.

Scallywags

Ik ben helemaal weg van Scallywags. Dit knusse café met een prachtige ligging een beetje verscholen in het centrum van Den Haag heeft een geweldig ontbijt in Britse stijl voor iedereen die op zoek is naar een echt Engels ontbijt. Richard, de eigenaar, is een absoluut karakter en het is altijd een plezier om binnen te komen. Ik raad aan om hier ook voor een high tea te komen!

Yoghurt Schuur

Voor mijn zuivelliefhebbers is Yoghurt Barn een geweldige optie voor al uw zuivelbehoeften. Als iemand met lactose-intolerantie moet ik helaas slagen, maar als je ideale ontbijt redelijk gezond is, ga dan naar Yoghurt Barn voor zowel gezonde als heerlijke yoghurt.

bloem

Ik kan niet geloven dat ik geen goede foto heb van Bloem. Bloem is een café verscholen achter het Plein. Dit Nederlandse café is echt voor wie op zoek is naar een meer toegeeflijke lunch. Mijn laatste brunch bij Bloem omvatte veel heerlijke cake, hoewel hun broodjes absoluut fantastisch waren. Er is een beperkt aantal zitplaatsen, dus kom vroeg als je een plaats wilt. De lunch kan in het weekend druk zijn, omdat het een populaire high tea-plek is.

LEES VERDER Waarom je het bier in Freistadt, Oostenrijk moet proberen

Palmette

Heerlijke vegetarische brunch bij Palmette, een van de beste brunchspots van Den Haag.  Dit gezellige café vlakbij het Binnenhof heeft een heerlijk ontbijt!  #reizen #nederland #holland #denhaag

Palmette is puur Instagram-goud voor iedereen die op zoek is naar een chique brunch in Den Haag. Ik ging daarheen voor een chique brunch en het behoeft geen betoog dat je een eerlijke prijs kunt verwachten, hoewel ik echt verrast was door hoe flexibel ze waren. Ze hebben onlangs hun menu en interieur aangepast, die nu allebei zijn geüpgraded!

Meneer Chocola

Voor iedereen in Scheveningen, ik ben een grote fan van de brunch bij Meneer Chocola. Dit Nederlandse café heeft een mooie locatie aan de Keizerstraat met tafels om op een mooie dag aan te zitten. Ik ben ook een grote fan van hun koffie, dus als je in Scheveningen bent op zoek naar een lekkere brunch, stop dan hier.

Will’s pannenkoekenhuis

Poffertjes in Den Haag.  Lees over de beste plekken om te ontbijten in Den Haag, Nederland geschreven door een bewoner.  #reizen #eten #holland

Will’s Pancakehouse is mijn go-to-spot voor Hollandse pannenkoeken in Den Haag. Het is alleen contant en typisch Nederlands, dus kom vroeg als je van plan bent om in het weekend van pannenkoeken of poffertjes te genieten. Je vindt er ook uitsmijter, een Nederlandse favoriet gemaakt met een vloeibaar ei, toast en kaas. Je vindt hier een mix van zoete en hartige pannenkoeken. Ze zitten verstopt achter de Pathe op het Spui.

Nog andere favoriete ontbijtspots in Den Haag?

Klik voor mijn aanbevelingen van geheime dingen om te doen in Den Haag en de beste koffie in Den Haag.

Op zoek naar het lekkerste eten in Den Haag?  Uw insidergids voor de beste ontbijt- en brunchplekken in Den Haag, Nederland door een inwoner en brunchliefhebber!  #brunch #reizen #nederland #holland #hague