Om je nuttig reisadvies voor Nederland te blijven geven, bevat dit bericht affiliate links. Wat betekent dat? Kortom, als je op een affiliate-link klikt, verdien ik een commissie voor het doorverwijzen naar het product/de dienst. Het is belangrijk om te weten dat dit de prijs voor jou niet verandert.

Dingen om te doen in Amsterdam in de zomer

De musea, historische bezienswaardigheden en coffeeshops van Amsterdam zijn statement-items in deze mooie stad, maar in de zomer wordt de schoonheid van de buitenlucht het best benadrukt. Ik krijg nooit genoeg van de ruime parken en rondvaarten, zeker niet met zulk zonnig en comfortabel weer!

Beste Amsterdamse activiteiten voor de zomer

Sightseeing rondvaart door de grachten

Het ingewikkelde grachtenstelsel van Amsterdam mag dan zijn gebouwd om de waterstanden van de stad te beheersen, voor ons is het een luxueuze manier om van het uitzicht op de stad te genieten. Dwaal langs bakstenen gebouwen, kleurrijke straten en doe dat comfortabel – jouw rondvaart door de grachten wordt het best ervaren met wijn en kaas.

Huur een boot

U kunt ook de leiding nemen over uw kanaalverkenning en Huur een boot om zelf aanvoerder te zijn. De Jordaan, voormalige stadssluizen en de Oude Haven zijn klassieke pleisterplaatsen. Het beste van alles is dat je geen vaarervaring nodig hebt!

Eet buiten op een terras

Waardeer het prachtige uitzicht over de stad terwijl je lokale lekkernijen verslindt. Door buiten te eten, ervaar je het lokale leven maximaal, vooral als je in de zomer in Amsterdam bent. Je bent ook niet beperkt tot eetgelegenheden op straatniveau; zoek rooftop restaurants op met terrassen om van het warme weer te genieten.

Fiets door Amsterdam

Een andere leuke activiteit in Amsterdam in de zomer is fietsen door de stad. Limebikes en e-bikes zijn overal te huur, maar ik stel voor om mee te doen aan een begeleide fietstocht. Je lokale gids neemt je mee langs de Westelijke Eilanden en het centrum van Amsterdam, inclusief historische weetjes.

Ga zwemmen

In een stad gebouwd op het water zijn al fresco-dips zeker welkom? Hoewel Amsterdam niet bepaald een paradijs aan de oceaan is, heeft het heerlijke stadsstranden en buitenzwemplekken om te zwemmen en zanderige uitstapjes te maken. De Sloterplas is een ideaal gezinsuitje ‘strand’, terwijl het Buitenzwembad Marineterrein beschikt over tal van drijvende promenades om vanaf te vertrekken. Het Amsterdamse Bos en de Nieuwe Meer bieden meer populaire zwemplekken.

Picknick in het park

Groene zakken zijn overal in Amsterdam, waardoor je kunt genieten van de zon, rozentuinen en meeslepende optredens. Duik langs een lokale markt om een ​​picknick in te pakken en breng je dag door op grasvelden! Het Vondelpark is een Amsterdamse klassieker, maar het Beatrixpark en het Westerpark hebben behoorlijk wat schaduwrijke plekjes.

Bezoek een botanische tuin

Voel je je groen maar wil je een andere omgeving? Amsterdam is de thuisbasis van een van de oudste botanische tuinen ter wereld: Hortus Botanicus. Dit in 1638 opgerichte kruidentuin-botanisch museum is een oase van rust midden in een bruisende stad. Bewonder meer dan 6000 planten voordat je iets gaat drinken in het prachtige café.

Loop ‘s avonds door de grachten

Geen zin om de hele dag door te zweten? Geef een draai aan de typische Amsterdamse to-do door in plaats daarvan de grachtenwandeling ‘s nachts te doen. Lichten weerkaatsen op het water terwijl gebouwen duidelijk worden gereflecteerd, waardoor een surrealistisch op zijn kop gezet effect ontstaat. Het kan extreem romantisch zijn met de juiste persoon.

Vind een festival waar je dol op bent

Een van de leukste zomeractiviteiten in Amsterdam is naar festivals gaan! De zomer is het festivalseizoen en er wordt van alles gevierd, van bloemen tot muziek. Thuisbasis van Europa’s meest iconische pride-evenement (Amsterdamse trots), herbergt de stad ook de Bloemenfestival Aalsmeeren de muziekheavy festival op de grachten.

Kijk eens bij PureMarkt of Sunday Market

Je bezoek aan Amsterdam is niet compleet zonder wat rondneuzen op de markt. Ga voor een ambachtelijk en internationaal aanbod naar de reizende weekendmarkt Zuivere Markt. 70% food-gerelateerd en 30% eclectische mix van vintage en cadeauartikelen, je zult zeker een paar souvenirs van je reis oppikken. Ga voor funky souvenirs en producten naar Zondag Markt Westergas. Daar ontmoet je de meest creatieve geesten van Amsterdam op het gebied van kunst, mode en design.

Ga op foodtour

Er is geen betere manier om de Amsterdamse eetcultuur van dichtbij te leren kennen dan door een aantal menu’s te proeven. De Jordaan, de buurt van chic en trendy, heeft een geweldige foodscene die wacht om ontdekt te worden. Schrijf je in voor een 3,5 uur durende foodtour om 13 verschillende lekkernijen te proberen op 7 locaties. Deze familiebedrijven serveren oer-Hollands eten naast verhalen over hun voedselreis.

Wandeltocht door de Wallen

Het is gemakkelijk om de Wallen af ​​te doen als een hol van zonde, maar het is zoveel meer dan dat. Terwijl je langs Nederlandse coffeeshops, de Oude Kerk en neonlichten op je pad slentert begeleide wandeling; leer hoe de buurt de beroemde ‘Nederlandse tolerantie’ en de stadsontwikkeling heeft beïnvloed.